אוסטרליה העלתה את דירוג הכלבת של ישראל ואחרי שנתיים שבהן לא ניתן היה להטיס אליה חיות – שעריה נפתחו בפני חיות המחמד שלכם.
ב-2011, בעקבות ריבוי מקרי הכלבת בצפון הארץ, אוסטרליה הורידה את דירוג הכלבת של ישראל. הורדת הדירוג באה לידי ביטוי בכך שלא ניתן היה להטיס חיית מחמד ישירות מישראל לאוסטרליה. בעלי חיות מחמד אשר נשלחו לאוסטרליה במסגרת שליחות, מהגרים או סטודנטים שרצו לעבור לאוסטרליה עם חיות המחמד שלהם נתקלו בשער סגור. אוסטרליה לא הסכימה להכניס בשעריה חיות שהגיעו מישראל. במרץ 2013 נפתחו השערים לרווחה.
בעקבות מאמצים של מנהלי ההטסה ב Terminal4Petsומאמצים אדירים של משרד הווטרינר הראשי ברשות ד"ר גרזי, משרד החקלאות באוסטרליה בדק שוב את הנושא לעומקו ובחר להסיר את ההגבלה. ב-25 במרץ, ערב חג, נפתחו שערי אוסטרליה בפני חיות מישראל.
ד"ר איתן קריינר, מייסד ומנכ"ל הסוכנות הישראלית להטסת חיות מחמד Terminal4Pets : "אוסטרליה הפכה בין לילה למדינה הקשה ביותר לייבוא חיות מחמד. מעצם היותה אי מבודד, אוסטרליה נמנתה מאז ומעולם בקרב המדינות המחמירות בהיבט של יבוא חיות, פרות וירקות. החשש ממחלות ונגיפים הובילו את משרד החקלאות להעביר חוקים נוקשים לייבוא סחורה מכל סוג שהוא והחוקים המחמירים ביותר הם כמובן אלה שמתייחסים לייבוא חיות. במהלך השנתיים האחרונות, לקוחות רבים נאלצו לוותר על החלום לעבור לאוסטרליה עם חיות המחמד שלהם. חלק אפילו החליטו לוותר על אוסטרליה ולשנות את היעד למדינה אחרת. מי שכן התעקש להטיס את חיית המחמד שלו לאוסטרליה נאלץ לעבור מסלול ארוך, מייגע וממש לא זול. אחד השירותים שהצענו כאן ב-Terminal4Pets היה להטיס חיות מחמד למדינות עם דירוג כלבת גבוה כמו מדינות האיחוד האירופי או ארצות הברית. לאחר שחיית המחמד עברה את תהליך הייצוא (מישראל) וייבוא (לאוסטרליה), תהליך ארוך שכלל בדיקות, חיסונים, בדיקות דם, טיפולים מונעים, הנפקת אישורי בריאות ותעודת ייבוא, היא נשלחה לפנסיון או למשפחת אמנה למשך 6 חודשים ורק אז ניתן היה להטיס אותה לאוסטרליה. כיום לשמחתנו, התהליך הפך קצר יותר וידידותי יותר לחיות ולבעליהן."
הסוכנות להטסת חיות מבקשת להבהיר כי העלאת דירוג הכלבת של ישראל היא אמנם בשורה משמחת אולם היא איננה מבטלת את החוקים והרגולציות הקיימים וכי אוסטרליה היא עדיין אחת המדינות המחמירות ביותר בכל הקשור לייבוא חיות מחמד.
ד"ר קריינר: "ישראלי שרוצה לייבא חיית מחמד לאוסטרליה צריך להתחיל להיערך לכך לפחות 6 חודשים מראש. משרד החקלאות של אוסטרליה מציב סטנדרטים גבוהים ביותר לייבוא חיות וזה אומר שצריך לעבוד על פי חוקים נוקשים, לבצע בדיקות רפואיות, סדרת טיפולים וחיסונים, לעמוד בתקנים הגבוהים ביותר כדי לקבל אישורי בריאות ואישורי ייבוא. חשוב לציין כי שלטונות אוסטרליה אוסרים הטסת חיות מחמד בקבינת הנוסעים כך שכל מי שרוצה להטיס חיה, מכל מדינה שהיא, צריך לעשות זאת בשילוח קרגו, מה שמייקר את הטסה. אבל החדשות הטובות הן שניתן להטיס חיות מחמד לאוסטרליה!"
בשנת 2011 אנגליה ביטלה את חובת ההסגר של חיות מחמד (כחלק מתהליך הייבוא), מה שהפך אותה לאחד היעדים המבוקשים ביותר להטסת חיות מחמד ובפרט להטסה מישראל. ב-2012 חל גידול בשיעור של 31% בביקוש לשירותי הטסת חיות מישראל לאנגליה והסוכנות להטסת חיות צופה המשך גידול בשנים הקרובות.